Wiener Melange

De mooiste melodieën uit operette-hoofdstad Wenen

Eerstvolgende voorstellingen

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Het verhaal

Wenen is dé operette-hoofdstad van de wereld en daarmee een inspirerend uitgangspunt  voor de gloednieuwe voorstelling Wiener Melange. Nederlands bekendste operazanger Ernst Daniël Smid neemt zowel als presentator als solist het publiek mee op een reis door het bruisende Wenen.  De andere ingrediënten van deze smakelijke Wiener Melange zijn de solisten André Post, Karin Hertsenberg en Hildur Hafstad, het 24-koppige  Wiener Strauss Ensemble onder leiding van Robert Jan Kamer en ballroomdansers die de avond compleet maken.

Gedurende deze bruisende avond komen er werken van onder anderen Jacques Offenbach, de familie Strauss, Franz Lehár, Robert Stolz en Emmerich Kälmänn voorbij, maar ook klassieke componisten als Mozart, Puccini en Mascagni zijn te horen.

Ernst Daniël wordt naast het Wiener Strauss Ensemble bijgestaan door een drietal zeer sterke solisten: De Nederlandse tenor André Post, die reeds een mooie loopbaan in de opera en operetteland achter de rug heeft, de Nederlandse sopraan Karin Hertsenberg (prijswinnares van Una Voce Particolare) en de IJslandse Hildur Hafstad. Zij sleepte al diverse internationale prijzen in de wacht.

De jonge sopraan Lilian Farahani, een rijzende ster die o.a. bekend is geworden door haar optreden in het programma De Tiende van Tijl, verbond eerder haar naam aan Wiener Melange. Zij kreeg echter kort geleden een prestigieuze hoofdrol aangeboden in Il Matrimonio Segreto van het gerenommeerde Franse l’Opéra National de Lorraine. Producent Suzanne van Dommelen: “Lilian is een grote ster aan het worden en hoewel wij haar dolgraag in Wiener Melange hadden gehad, wilden wij Lilian deze prachtige kans op een grote internationale carrière niet ontnemen”.  In goed overleg hebben we besloten Lilian te vervangen.” Zowel Lilian Farahani als DommelGraaf hopen in de toekomst de kans te krijgen alsnog samen te kunnen werken bij een andere productie.

 

Cast

Mis niets

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief, en u blijft altijd op de hoogte!
U profiteert ook als eerste, of als enige, van speciale acties en voordelen. Wereldtheater verstuurt gemiddeld 1x per maand een nieuwsbrief.