Henk Schiffmacher

Schiffmacher vertelt

Eerstvolgende voorstellingen

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten
1524249000vr 20 apr 2018 20:30 Spijkenisse Kaarten reserveren Theater De Stoep 0181-652222 Kaarten reserveren
1524335400za 21 apr 2018 20:30 Den Helder Kaarten reserveren Schouwburg De Kampanje 022-3674665 Kaarten reserveren
1524402000zo 22 apr 2018 15:00 Coevorden Kaarten reserveren Theater Hofpoort 0524-820382 Kaarten reserveren

Het verhaal

Henk Schiffmacher. Wereldreiziger, avonturier, liefhebber van de mens en hun diverse culturen. Liefhebber van vrouwelijk schoon, charmeur, provocateur, leraar, inspirator en humorist.

Veel valt er over de man te zeggen; you love him or you hate him. Maar je kan niet meer om hem heen. Hij heeft tatoeage in Nederland op de kaart gezet en heeft het culturele erfgoed van oude stammen weer onder de aandacht gebracht. Hij is internationaal erkend als één van de belangrijkste figuren in de wereld van de tatoeage en ziet zichzelf als ‘the poor man’s Rembrandt’, één van en voor het volk.

Henk Schiffmacher komt uit een katholieke slagersfamilie in Harderwijk. Van jongs af aan had hij een voorliefde voor tekenen en verzamelen. Voor school had hij weinig belangstelling. Hij wilde schilder worden.

Midden jaren zeventig werkte Schiffmacher bij De Bijenkorf in Amsterdam, op de reclameafdeling die de beroemde etalages verzorgde. Na een opleiding als reclameschilder ging hij ook fotograferen. Tussen de middag liep hij vaak even langs in de zaak van Tattoo Peter in de Sint Olofssteeg, waar zijn fascinatie voor tatoeëren ontstond. Dit leidde tot zijn eerste tattoo. En een turbulent leven. Met vele ups en downs.

Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald, is het tijd om te bezinnen, het ‘rustiger’ aan te doen. Het stokje over te dragen aan de volgende generatie.

Henk Schiffmacher kijkt terug op zijn veel bewogen leven. Zijn ontmoetingen met mensen van diverse pluimage van de lokale visboer tot de Maori’s van Nieuw-Zeeland. Van de laatste koppensnellers uit Borneo tot Lady Gaga en Adam Levine.

Deze ras-verteller neemt je mee op een bizarre, vaak hilarische reis door zijn leven. Net als je denkt hem te kunnen doorgronden zet hij je op een ander been. Alles wat je altijd al wilde weten, maar nooit zou durven vragen.

Deel deze video op

Mis niets

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief, en u blijft altijd op de hoogte!
U profiteert ook als eerste, of als enige, van speciale acties en voordelen. Wereldtheater verstuurt gemiddeld 1x per maand een nieuwsbrief.